Visie

Bij Total Woman Bali draait het om ontspanning en tot jezelf komen. En als je hier op Bali bent dan zul je merken dat Yoga een onderdeel is van het leven. Mindful, zijn, je lichaam en hoofd in balans brengen en meditatie als onderdeel van het leven. Bali en dan vooral de bekende plaats Ubud is het walhalla voor yoga beoefenaars.

Ook de vele winkels zijn gericht op yoga-praktiserend publiek. Er zijn hier veel leuke yogakleren te koop. Vaak denk ik: waarom verkopen ze dat nou niet in Nederland…

Helaas kunnen we niet allemaal naar Bali om even de yoga te beoefenen of om daar eens lekker te winkelen. Maar wij van Total Woman Yoga Wear kunnen natuurlijk wel een stukje Bali naar Nederland halen. En dat doen we met de unieke Yoga Wear uit Ubud,

Onze kleding is ontworpen en geproduceerd van mooie ecologische stoffen en met liefde gemaakt door vrouwen op Bali.

Waarden

Wij willen lokale bedrijven van Bali supporten. Deze yoga wear is dan ook:

  • Ontworpen door een Balinese jonge ontwerpster 
  • Geproduceerd in Bali in een kleine fabriek
  • Mooie eerlijke handel
  • Goede en eco friendly kwaliteit
  • Vrouwen voor vrouwen

“Ondersteun Bali en haar locals. Zo doe je goed voor de ander en voel jij je goed bij wat je koopt.”

De aanleiding

Toen ik twee jaar geleden borstkanker kreeg nam ik een personal trainer in de arm; Justin. Ik vertelde hem dat ik binnen nu en drie weken kaal zou zijn en dat de kracht in mijn lichaam zou verminderen door de chemo die ik zou krijgen.

“Maar ik ga ervoor”, zei ik. “Sport en beweging is mijn redding en het enige waar ik zelf nog een beetje de controle over heb.”

Van een langharige blondine ging ik naar een haar uitvallend kapsel totdat ik kaal werd en op de sportschool een petje met nepvlecht ging dragen.

“Ik wil niet dik worden”, zei ik tegen Justin “en ook geen dode mus op de bank.” En zo kwam ik drie keer per week op de sportschool en was ik gewichtjes van een en twee kilo aan het wegduwen. Veel kracht zat er niet meer in maar ik zette door en Justin moedigde me aan. Mijn uiterlijk begon inmiddels ook te veranderen. Van heel vrouwelijk ging ik naar meer jongensachtig. Ik herkende mezelf niet zo goed meer. Ik zag een andere vrouw in de spiegel en moest daar erg aan wennen. Ik begon me, om me te identificeren met mijn evenbeeld dan ook wat “stoerder” te kleden. Army prints, strakke zwarte tanktops. “Je ziet er stoer uit”, zei mijn personal trainer telkens. En elke keer dat ik in de spiegel keek zag ik niet de chemo-patiënt maar ‘G.I. Jane’, die hard aan het werk was. Ik speelde steeds meer met kleding en kreeg er lol in. Ik groeide langzaam weer naar mijn ‘eigen zelf’ toe. Ik kon schakelen van stoer naar meisjesachtig en weer naar vrouwelijk.

Door de leuke broeken die ik ging dragen werd ik vrolijk van mezelf. Ik kreeg weer een happy mind en bedacht me dat iedereen die zichzelf niet zo geweldig eruit vind zien, toch weer een positief beeld van zichzelf kan krijgen. Ik wilde niet wegkijken. Ik wilde mezelf zien zoals ik ben. Mooi, lief, een doorzetter en de moeite waard. Misschien zelfs een voorbeeld voor anderen.

“En nu je pet af”, zei Justin, toen mijn haar weer begon te groeien. Huilend, alle moed bij elkaar rapend, heb ik mijn petje afgedaan. Een kort donker koppie kwam tevoorschijn. “Je ziet er geweldig uit”, complimenteerde mijn personal trainer mij.

Hoe vreselijk ik me ook voelde, soms moet er gewoon iemand tegen je zeggen dat je er goed uitziet. Dat je er gewoon mag zijn en dat je je niet hoeft te verstoppen.

Ik ben dus voor. “Uit”, met die oude kleren. Ongeacht hoe je er uit ziet, stop jezelf in leuke, kleurige sportkleding van Total Woman Yoga Wear. Empower jezelf en word vrolijk van je eigen broek!”

Wie zijn wij

Mijn naam is Babette Monsma, eigenaresse van Total Woman Beauty Spa in Paterswolde en Total Woman Bali, een unieke vrouwenvilla op Bali.

Vijf maanden per jaar leef ik in Sanur en houd ik me bezig met vrouwen die alleen op reis zijn. Samen met mijn Balinese vrienden verzorg ik originele belevingen en tours die je het echte Bali laat zien. Verder doe ik veel aan yoga en ben ik altijd op de uitkijk naar dat ene leuke yoga-setje.

En toen gebeurde het:

Ik was in Ubud en stapte haar winkel binnen. Wat ik zag, verblijdde me onmiddellijk. Een kleine zaak vol met fleurige kleurige yogakleding. Ik jubelde; “Ik weet niet wie je bent en waar je verstopt zit, maar ik vind jou en alles wat hier hangt nu al leuk!”

“Ik zit in het pashokje” klonk het van achter het gordijntje,” en ik ontwerp alles zelf”!

“Ik wil alles wel hebben”, antwoordde ik lachend.

In traditionele Balinese kleding kwam ze het pashokje uit, verontschuldigde zich, ze moest later die dag naar de tempel, en begroette me toen vriendelijk.

Kadek is haar naam. Een Balinese ambitieuze onderneemster. Grafisch ontwerpster, designer van yogawear. Ze is de dochter van een kunstenaar en opgegroeid met yoga en meditatie. Met het geld wat ze verdient wil ze een huis voor haar ouders kopen.

Ze vertelt:”Ik vond het werk van mijn vader altijd wel mooi maar zo traditioneel. Ik ben ook artistiek maar ik wilde iets moderners maken. Aangezien we veel aan yoga doen thuis bedacht ik me dat ik mooie stoffen kon ontwerpen en yogawear in Bali kon laten maken. Ik ben een groot voorstander van supporting local brands in Bali.

IK WAS EVEN STIL…

En toen zag ik de match, en zij ook!

Wij hadden een klik.

Mag ik jouw kleren verkopen in Nederland vroeg ik haar?

Ze vond het een eer! En zo geschiedde.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen over een product of je bestelling? 
Stuur dan een mailtje naar babette@totalwoman.nl of vul het contactformulier hieronder in.